Ansiktslyftning i Stockholm

Ansikte, hals-, näsa och öronoperationer

Boka din ansiktslyftning, halsplastik, näsplastik eller öronplastik hos Dr. Olle Löfgren på Sophiahemmet i Stockholm. Olle Löfgren har 25 års erfarenhet och är specialist inom plastikoperationer.

Funderar du på en ansiktslyftning, näsplastik eller öronplastik men känner dig osäker eller har frågor. Kontakta oss för en rådgivning så hjälper vi dig!

Det finns ett stort urval av plastikkirurgiska ingrepp som syftar till att förbättra utseendet efter medfödda avvikelser eller förändringar som uppkommit genom skador eller åldrande. När ansiktet åldras uppstår rynkor och ”hängande hud” som kan uppfattas som missprydande. Individuella variationer är stora och faktorer som mycket solande och rökning påskyndar händelseförloppet.

Ofta kan en mindre behandling med Botox eller Restylane räcka men ibland krävs en kombination av flera åtgärder. Överskottshud och fett kan behöva tas bort och ibland önskar patienten en uppbyggnad och förstärkning av en kontur vilket görs med olika typer av implantat som vid exempelvis näs- och hakplastiker.


Ansiktslyftning

Pris från 50 000 SEK

Ansiktslyftningar kan utföras på många olika sätt och syftar till att ge ett mer ungdomligt utseende.
Framförallt åtgärdas hak- och käklinjens utseende och kindens kontur. Mindre rynkor påverkas inte av denna operation.

Vid operationen som utförs i lätt narkos läggs snitten i hårbärande hud förutom vid örat där huden lossas från underlaget, sträcks och överskottshud skärs bort. Oftast sträcker man även den underliggande ytliga muskelhinnan. Fettsugning under hakan är ett vanligt komplement.

Efter sitt ansiktslyft hålls patienten kvar över natt och ett särskilt ansiktsbandage appliceras. Ansiktet förblir missfärgat och svullet under de närmaste veckorna, stygnen avlägsnas efter 1-2 veckor.

Måttlig smärta närmaste tiden efter operationen är vanlig. Känselnedsättning framför hudsnitten kvarstår någon månad. Blödningar, infektioner och bestående nervskador är mycket ovanliga.

Pann- och ögonbrynslyft

Djupa rynkor i pannan samt hängande ögonbryn påverkas inte av ansiktslyft. Ett bistert utseende som ibland kan ses även hos yngre åtgärdas genom en pannlyftsoperation.

Vid pannlyft lyfts ögonbrynen upp, de djupa vecken rätas ut samtidigt som huden sträcks. Operationen genomförs under narkos och utförs genom att hudsnitten läggs just intill hårfästet i pannan och ner mot tinningarna. Huden lösgöres ner mot ögonbrynen där pannmuskulatur som skapar rynkor mellan ögonbrynen lossas. Huden sträcks och överskottshud skärs bort.

Patienten får ett specialbandage och kan oftast gå hem samma dag. Måttlig smärta är inte ovanligt.
Känselnedsättning i anslutning till hudsnitten försvinner vanligtvis efter någon månad.


Näsplastik

Pris från 20 000 SEK

Näsans storlek och form har stor betydelse för den individuella och personliga karaktären. Det är därför mycket viktigt att patientens önskemål och förväntningar inför en operation diskuteras ingående.

Din näsas utseende uppvisar stora utseendemässiga variationer beroende på bl.a. genetiska faktorer, etniskt ursprung osv. och ibland kan näsans utseende vara missprydande efter olyckshändelser. Vid konsultationen bestämmer man vilka komponenter i en näsplastik som kan vara av betydelse just i det aktuella fallet. Det kan röra sig om reduktion av en benknöl på näsryggen, förminskning eller påbyggnad av olika näsbrosk och näsben för att skapa en rakare näsa eller en mer harmonisk kontur.

Näsplastik utförs oftast under narkos med snitt innanför näsöppningarna ibland kombinerat med ett litet snitt i nässkiljeväggen mellan dessa. Därefter görs korrektioner i näsans brosk och benskelett enligt den kirurgiska planen. Slutligen anbringas tejp över näsan och ibland gips. Patienten går hem efter några timmar. Efter en vecka avlägsnas förband och eventuella stygn. En måttlig svullnad kan i denna region kvarstå flera månader och beror till stor del på patientens hudkvalitet. Smärtan efter operationen brukar vara måttlig och kortvarig, andning och lukt påverkas inte.

Vanligtvis stannar patienten hemma en till två veckor efter operationen.


Öronoperationer

Pris från 8 000 SEK (snibb) resp. från 16 000 SEK (utåtstående)

Den vanligaste öronmissbildningen är ”utstående öron” vilket kan korrigeras med plastikkirurgi. Missbildningen kan variera men operationen syftar till att omforma brosket på ett sådant sätt att utseendet normaliseras.

Operationen utförs i lokalbedövning eller narkos beroende på patientens ålder eller önskemål. Hudsnitten läggs på örats baksida och blir alltså ej synliga.

Patienten kan gå hem efter en kortvarig vila och får därefter bära pannband över öronen dygnet runt första veckan. På grund av svullnad och missfärgning kan det vara motiverat med en kortare sjukskrivning. Stygnen behöver ej tas bort eftersom man syr med s k resorberbar tråd vilket är en fördel ffa för de små patienterna.

Komplikationer utöver de ”allmänkirurgiska” är sällsynta men någon gång kan en korrektion behövas för att rätta till en ojämnhet.