Bukplastik i Stockholm

Buk, lår och armar

Boka din bukplastik, lårplastik eller armplasatik hos Dr Olle Löfgren på Sophiahemmet i Stockholm. Olle Löfgren har 25 års erfarenhet och är specialist inom plastikoperationer.

Funderar du på en bukplastik, lårplastik eller armplastik men känner dig osäker eller har frågor. Kontakta oss för en rådgivning så hjälper vi dig!

Bukplastik

Pris från 44 000 SEK

Det är viktigt att komma ihåg att en bukplastik, en operativ förminskning av bukens omfång, inte är ett lämpligt sätt att gå ner i vikt. Oftast är det för patienter som efter kraftig viktnedgång eller upprepade graviditeter där huden inte dragit sig samman på ett tillfredsställande sätt som en bukplastik blir aktuell. Inte sällan har man missprydande ärr efter kejsarsnitt som kan avlägsnas i samband med ingreppet. Ofta kombineras operationen med fettsugning.

Varierande omfattning på ingreppet

Operationen utförs under narkos och beroende på ingreppets omfattning stannar patienten ibland över natten. Operationens omfattning kan variera från enbart borttagande av överskottshud till
fettreduktion, navelförflyttning och muskelplastiker.

Komplikationer

Komplikationer vid bukplastik, förutom de som tillhör ”allmän kirurgiska”, är s.k. serom vilket är en ansamling av sårvätska under huden. Detta kan åtgärdas genom att vätskan sugs upp med en spruta, ibland vid flera tillfällen, efter en operation.

Sjukskrivningens längd varierar beroende på arbete, men brukar ligga runt 3 veckor. Man bör avstå från tung fysisk ansträngning under ytterligare någon vecka.


Överarm / lårplastik

Pris från 25 000 SEK (arm) resp. 50 000 SEK (lår)

Hud- och fettöverskott är vanligt på överarmar och lår och kan ibland kvarstå som en missprydande rest efter uttalad viktnedgång.

I narkos tas överskottet bort ofta i kombination med fettsugning. Ärrens utbredning börjar på insidan av armhålan respektive ljumsken och slutar vid insidan av armbågen respektive på insidan av nedre delen av låret.

Det är sällsynt med allmänkirurgiska komplikationer.

Beroende på arbete brukar patienterna vara sjukskrivna 2-3 veckor och därefter avhålla sig från tung gymnastik i ytterligare någon vecka.